Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: В історичних районах Києва обмежать будівництво

Новини України: В історичних районах Києва обмежать будівництво
105966 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київська міська рада прийняла важливе рішення, що стосуватиметься обмеження будівництва в центральних та історично важливих районах столиці.


Київська міська рада прийняла важливе рішення, що стосуватиметься обмеження будівництва в центральних та історично важливих районах столиці. Головна причина – порушення естетики міста і руйнування пам’яток архітектури.
Передусім рішення, прийняте на останній сесії Київради, стосуватиметься заборони будівництва в зоні, прилеглій до заповіднику «Софія Київська» і Києво-Печерської Лаври. Загалом територія, що відтепер охоронятиметься від забудовників, досить велика і складає 441 гектар.
Перше, що передбачає рішення Київради – повний мораторій на будівництво у буферній зоні означених об’єктів культури і архітектури міста. Що стосується об’єктів, будівництво яких уже почалося, для них введуть суворі обмеження щодо кількості поверхів. Це правило переважно торкнеться будівлі по вулиці Гончара, зведення якої вже визнали незаконною, а також будівництва у Десятинному провулку.
Суд вирішуватиме долю будівництва на вулиці Нижній Вал, де забудовник, який анонсував зведення будівлі у 5 поверхів, вже добудовує 14-й.
Кияни, які протягом багатьох років активно боролися за накладення табу на забудови в історичних районах міста, висловили своє задоволення прийнятим рішенням.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео