Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні з’явилася перша сільська поліція

В Україні з’явилася перша сільська поліція
27523 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перші патрулі сільської поліції запустили на Вінниччині. У селі Якушинці з’явилися патрульні поліцейські, головним завданням яких буде стежити за порядком на вулицях населеного пункту.

У селі Якушинці Вінницької області дебютував перший сільський поліцейський патруль. Відділ поліції, що складається поки лише з п’яти осіб, діятиме як муніципальна організація. Загін складається з колишніх міліціонерів, які проявили ініціативу задля підтримання порядку і чистоти у власному селі. Місцева влада висловила сподівання, що крім підтримання безпеки, поліцейські допоможуть побороти проблему із сміттям на вулицях.
Оскільки сільська поліція ініційована самими жителями і підтримана місцевою владою, фінансування також передбачається виділяти з місцевого бюджету. Так, за словами сільського голови, на даний момент виділено 270 тисяч гривень для закупівлі уніформи, виплати заробітної плати та інших витрат. Зараз патрульні працюють пішки, однак найближчим часом для них планують закупити велосипеди.
Оскільки поліцейський патруль у Якушинцях є першим сільським відділом поліції в Україні, до населеного пункту вже приїжджають мешканці сусідніх сіл для того, щоб перейняти цінний досвід.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео