Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Мітинг у Косово проти міністра

26582 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поліція у Косово застосовує сльозогінний газ і водомети проти тисяч етнічних албанців, які протестують у столиці частково визнаної Республіки Косово Приштині проти сербського міністра.


Поліція у Косово застосовує сльозогінний газ і водомети проти тисяч етнічних албанців, які протестують у столиці частково визнаної Республіки Косово Приштині проти сербського міністра. Деякі з мітинуючих кидали каміння в правоохоронців, що стало другим спалахом насильства в місті за останні дні.
Вимога протестувальників - відставка міністра Олександра Яблановича у зв’язку з тим, що він назвав деяких етнічних албанців «дикунами» за спробу заблокувати сербське паломництво.
Двадцять два поліцейських та щонайменше 15 протестуючих було поранено під час зіткнення у вівторок. Повідомляється, що серед травмованих був лідер Албанського націоналістичного руху самовизначення Альбін Курті.
Міністр Яблонович публічно вибачився за свої слова у бік етнічних албанців, коли він засуджував тих, хто намагався зірвати візит сербських паломників на православне Різдво до монастиря, що знаходиться в західному регіоні Косово.
Протистояння між двома народами має довгу історію. За версією етнічних албанців, деякі серби були відповідальні за військові злочини проти Косово під час війни в Сербії 1999 року. Останні спалахи насильства були викликані суперечкою з приводу майбутнього комплексу шахт в Митровиці, місті на півночі Косово.
Косово в односторонньому порядку проголосило незалежність від Сербії у 2008 році. Країна дотримується законів Євросоюзу, була визнана США та більшістю країн Європи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео