Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ЄС обговорить можливість введення нових санкцій проти російських компаній і банків

185323 ПЕРЕГЛЯДІВ

Країни учасники Європейського союзу готові ввести нові економічні санкції проти російських компаній і банків, а також розглянути можливе відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT.


Країни учасники Європейського союзу готові ввести нові економічні санкції проти російських компаній і банків, а також розглянути можливе відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT. Можливість і доцільність введення нових санкцій буде розглядатись у четвер під час засідання Ради Європейського союзу у закордонних справах, яка відбуватиметься у Брюсселі. Під час засідання буде розглянуто список товарів і технологій, які можуть бути заборонено експортувати в Росію. Окрім цього також розглядається можливість введення заборони на купівлю суверенних боргових зобов’язань виданих урядом Росії. Також на засіданні може бути збільшена кількість фізичних осіб чиї активи можуть бути заблоковані у Європі.
Варто додати, що рішення про збільшення економічних обмежень для Росії може бути прийнято лише у разі підтримки цього рішення 28 країнами Європейського союзу. На думку багатьох експертів зважаючи на результати останніх виборів парламенту у Греції, де перемогу здобула коаліція лівих СІРІЗА, яка є проросійською, дійти згоди у цьому рішенні Єврокомісії буде вкрай складно. За словами Майї Коцьянич, яка є офіційним представником глави європейського дипломатичного корпусу Федеріки Могеріні, зараз важко спрогнозувати яким буде рішення Ради і санкції можуть бути як посилені, так і послаблені. Варто зауважити, що розширення санкцій активно підтримує керівник Міністерства закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр. «Ми зараз спостерігаємо за поновленням бойових дій в Україні і загибеллю мирних жителів від обстрілів здійснених сепаратистами, а тому маємо негайно реагувати на такий розвиток подій.»,- заявив він. За розширення санкцій виступають також і Сполученні Штати Америки. На думку їхнього міністра фінансів економічний тиск здійснюваний на Росії дає позитивний результат і такий тиск варто продовжувати доки Росія не припинить допомагати сепаратистам.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео