Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Фідель Кастро реагує на американо-кубинську дипломатичну відлигу

158843 ПЕРЕГЛЯДІВ

Екс-лідер Куби Фідель Кастро прокоментував відновлення дипломатичних відносин між Кубою та США.


Екс-лідер Куби Фідель Кастро прокоментував відновлення дипломатичних відносин між Кубою та США.
У листі він написав: «Я не довіряю політиці США, ні обміняюся словом з ними, але це не означає, що я відмовляюся від мирного вирішення конфліктів».
Це було його першим коментарем щодо історичного процесу нормалізації відносин між Кубою та США після десятиліть військових дій. Переговори на високому рівні були проведені минулого тижня.
У листі, який був опублікований в офіційній газеті Granma, пан Кастро написав: "Ми завжди будемо сприяти співпраці та дружбі з усіма народами світу, в тому числі з нашими політичними противниками».
88-річний екс-лідер Куби підтримує рішення його молодшого брата Рауля - діючого кубинського президента, який змінив брата в 2008 році. Кубинський президент, як йдеться у листі, «вжив заходів у відповідності зі своїми прерогативами і повноваженнями, наданих йому Національними зборами Комуністичної партії Куби».
Навряд чи це було повне схвалення зближення Куби із США, але й не критика та відмова від рішення відновити політичні зв’язки з великим північним ворогом. Пан Кастро усе своє свідоме життя перебував конфлікті з США, тому є певне здивування тим, що він не задоволений закінченням конфлікту. Проте місцеві кореспонденти додають, що багато хто на Кубі вважає, що відлига між двома країнами навряд чи відбулася б без згоди пана Фіделя.
Його мовчання з цього питання призвело до росту спекуляцій з приводу стану його здоров’я. Раніше цього місяця Фідель Кастро направив листа колишньому футболісту Дієго Марадоні, у якому спростував чутки про власну смерть.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео