Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ФБР заарештувало групу російських шпигунів

158890 ПЕРЕГЛЯДІВ

Федеральне бюро розслідувань при Міністерстві юстиції США висунуло звинувачення трьом чоловікам, які підозрюються в шпигунстві і спробі вербування населення в Нью-Йорку.


Федеральне бюро розслідувань при Міністерстві юстиції США висунуло звинувачення трьом чоловікам, які підозрюються в шпигунстві і спробі вербування населення в Нью-Йорку.
Американські прокурори кажуть, що 39-річний Євген Буряков був частиною шпигунської ланки, яка включала двох інших агентів, які перебували в США у службових справах. Ще двох чоловіків названо відповідачами у судовій справі – Ігора Споришева і Віктора Подобного, які більше не проживають у США.
Євген Буряков, який працював у Російському банку на Манхеттені, повинен з’явитися у суді в понеділок. Він звинувачується у спробі отримати розвідувальні дані про потенційні санкції США проти російських банків та дані про проекти США з розвитку альтернативних джерел енергії. Також підозрюваний вербував американців до шпигунства для Росії, у тому числі людей, які працюють у великих компаніях, а також молодих жінок, які мають зв’язки з одним з університетів Нью-Йорку.
Ігор Споришев та Віктор Подобний, які займали офіційні пости в якості представників російського уряду в США, були звинувачені в роботі з Буряковим з 2012 року, у передачі інформації, а також вербування новобранців.
У своїй заяві Генеральний прокурор Сполучених Штатів Ерік Холдер запевнив, що «звинувачення продемонстрували нашу твердість і рішучість у боротьбі проти спроб таємних агентів незаконно збирати розвідувальні дані та спроб найняти шпигунів у межах США».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео