Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Потужна кібератака: ноги ростуть із Росії

Потужна кібератака: ноги ростуть із Росії
109280 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вірус-здирник, який вразив понад 70 комп’ютерних систем майже у 100 країнах світу, може бути родом із Росії. Таку думку заявила низка іноземних ЗМІ.

За їхніми словами, за вірусом стоїть кібергрупа Shadow Brokers, пов’язана з РФ. Мовляв, саме про неї нещодавно повідомляв американський очільника Дональд Трамп. За його словами, саме вони здійснили кібернапад на американські владі комп’ютери після удару США на сирійський аеродром.
За словами іноземних експертів, ці Shadow Brokers тісно пов’язані з російською владою.
Нагадаємо, на початку квітня після ракетного удару Америки по позиціям Асаду, невідомі здійснили кібератаку на урядові комп’ютерні системи США. Згодом у мережі з’явилося відео Shadow Brokers, які на ламаній англійській звернулися до керманичу Америки та висунули йому обвинувачення у зраді. Мовляв, він не виправдав сподівань «виборців, які віддали голос за нього» та які йому допомагали у передвиборчі гонці.
Додамо, від вірусу у Великобританії лікарні не могли надавати пацієнтам невідкладну медичну допомогу. Здирницький вірус почав ширитися 12 травня цього року. Через нього система блокується та з’являється повідомлення, що аби зняти блок потрібно сплатити 300 доларів.
Факт зараження стався у 99 державах світу. Наразі його дія призупинена.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео