Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Європу знову може накрити вірус-здирник

Європу знову може накрити вірус-здирник
218551 ПЕРЕГЛЯДІВ

15 травня цього року європейські країни знову можуть зіткнутися з комп’ютерним вірусом-здирником. Про це повідомив керівник Європейського полу Роб Уейнрайт.

Він сказав, що хакери вже обновили свою вірусну програму та можуть знову атакувати комп’ютерні системи Європи. При цьому захід, який був тимчасово запущений проти кібератаки, досі діє, каже пан Уенрайт.
Як відомо, ця програма працює разом із небезпечним вірусом. Мовляв, це «партнерство» дозволяє через одну систему впливати на інші комп’ютери. За словами голови Європолу, саме це і спричинило величезну кількість кіберзаражень у 150 країнах світу. Вірус зашифровує комп’ютерні файли, що дозволяє приховати їх від користувача. Як відомо, від нього постраждало близько 200 тисяч людей у різних державах, серед них - Франція, РФ, Іспанія та Британія.
У Великобританії найбільше дісталося від вірусу лікарням. Через це медики скасовували операції та навіть невідкладну меддопомогу. Міністерство внутрішніх справ країни взяло цю справу під особистий контроль і заявило, що поліпшуватиме систему безпеки.
Додамо, що вірус блокує комп’ютер і пиши повідомлення. Мовляв, якщо бажаєте розблокувати систему, платіть 300 доларів у віртуальній валюті біоткойн. Керівник європравоохоронного відомства наголосив, аби уникнути атаки, компаніям ліпше завантажити патч. Також він додав, що працює спільно з ФБР над пошуком організаторів кібернападів. До розслідування інциденту також залучений Європол.
Щодо українських держустанов, то Державна служба спецзв’язку та захисту інформації швидко відреагувала на кібератаку та встановила спеціальну програму для безперебійної роботи комп’ютерних систем країни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео