Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Україна готує докази за позовом проти Росії в Міжнародному суді ООН

79513 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час засідання кабміну, міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що наразі ведеться робота по збору доказів винних у теракті у Маріуполя для представлення в Міжнародному суді ООН щоб довести порушення міжнародних зобов’язань і законів з боку Росії.


Під час засідання кабміну, міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що наразі ведеться робота по збору доказів винних у теракті у Маріуполя для представлення в Міжнародному суді ООН щоб довести порушення міжнародних зобов’язань і законів з боку Росії. За його словами зараз йде мова про порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, яка була прийнята у 1999 році. Він повідомив, що існує певний процес, який має пройти українська сторона для подачі в Міжнародний суд ООН.
За його словами спочатку мають пройти відповідні консультації з Росією і лише тоді, коли вона не погодиться на звинувачення можна подати в Міжнародний арбітражний суд, а після цього в Міжнародний суд ООН. Також він запевнив, Україна має тверде бажання пройти цей процес до кінця і здобути у ньому перемогу. «Ми пройдемо цей важкий шлях до кінці і доведемо провину Російської Федерації отримавши відповідні рішення судів.»,- заявив Павло Клімкін. При цьому він запевнив, що українські спецслужби мають беззаперечні факти вини Росії у обстрілі Маріуполя внаслідок якого загинуло 30 мирних жителів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео