Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Екс-президента Панами запідозрили в корупції

79520 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховний суд Панами проголосував на користь розслідування над звинуваченнями в корупції щодо колишнього президента Рікардо Мартінеллі.


Верховний суд Панами проголосував на користь розслідування над звинуваченнями в корупції щодо колишнього президента Рікардо Мартінеллі.
Суд постановив, що призначить спеціального прокурора для розслідування закидів, що пан Мартінеллі підписував завищені багатомільйонні контракти під час свого перебування на посаді з 2009 по 2014 року. Сам пан Мартінеллі заперечує дані звинувачення.
Наступник пана Мартінеллі, Хуан Карлос Варела, у власній передвиборній кампанії обіцяв очистити панамську політику.
Верховний суд прийняв рішення у середу після того, як колишній державний чиновника звинуватив пана Мартінеллі в тиску на нього з метою підписати «аномальні» контракти на суму 45 млн доларів.
Колишній чиновник, Джакомо Тамбуреллі, відповідав за втілення державної соціальної програми і сам перебуває під слідством за звинуваченням у корупції.
Звинуваченнями побудовані навколо підозри, що уряд закупав за дуже завищеними цінами сухі харчі, які роздавали студентам в рамках своєї соціальної програми.
Пан Мартінеллі, який є крупним магнатом супермаркетів, заявив, що звинувачення є частиною політичної вендети щодо нього з боку президента Варели.
Пан Варела в минулому звинуватив пана Мартінеллі у отриманні хабарів, але це перший раз, коли колишній лідер стикається із офіційне розслідування.
Пан Мартінеллі відправився до Гватемали у середу, щоб бути присутнім на засіданні парламенту Центральної Америки, регіонального політичного органу зі штаб-квартирою в Гватемалі. Колишній лідер не сказав, чи буде він повертатися до Панами. «Я зроблю це рішення в майбутньому, але я не збираюся йти на судовий розгляд, організований паном Варелою», сказав він.
Під час своєї президентської кампанії пан Варела, колишній союзник пана Мартінеллі виявився його ярим супротивником, та сказав, що він викорінив би широко поширену корупцію всередині політичної системи Панами.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео