Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ПЕГІДа знову втратила лідера

53123 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новий лідер контраверсійної анти-ісламістської німецької групи ПЕГІДа подав у відставку через тиждень після свого призначення.


Новий лідер контраверсійної анти-ісламістської німецької групи ПЕГІДа подав у відставку через тиждень після свого призначення.
Катрін Ертель з’явилася на телебаченні минулого тижня і став публічним обличяям руху після того, як Лутц Бахман пішов у відставку, через оприлюднення його фото, де він зображений в образі Адольфа Гітлера та публікацію його зневажливих коментарів на адресу біженців
Чотири інші провідних фігур групи пішли у відставку разом із пані Ертель.
Один з цих п’яти осіб в інтерв’ю газеті Bild, сказав що вони пішли у відставку через те, що вплив пана Бахмана на рух продовжується та через роль окремого, близького руху у Лейпцизі, відомого як Legida.
Тисячі прихильників приєдналися до маршів Пегіди в декількох містах останніми тижнями, особливо в Дрездені, де рух стартував. Назва розшифровується як «Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу».
Зростання популярності руху по всій Німеччини змусили канцлера Ангелу Меркель та ряд інших політичних лідерів попередити про небезпеку нетерпимості та расизму.
Міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр попередив про збитки, які «ксенофобські та расистські гасла і плакати» Пегіди несуть іміджу Німеччини за кордоном. Одним з гасел про «брехливу пресу», розглядається як повернення до нацистської епохи. Він був використаний Адольфом Гітлера в 1922 році і пізніше його міністром пропаганди Йозефом Геббельсом.
Після витоку інформації про відставки, на сторінці Пегіди в Facebook з’явилася заява німецькою мовою, в якій група звинуватила ЗМІ , що вони «зі шкіри лізуть із усякими новинами». «Справа в тому, що Катрін подала у відставку зі своєї посади прес-секретар на певний час, через масивні, ворожі повідомлення, погрози та збитки, які понесла її кар’єра», йдеться в заяві. Йшлося не про особистості, а про причину, було додано.
Пані Ертель стали добре відомою в Німеччині після появи 19 січня на популярному в країні ток-шоу Гюнтер Яуха.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео