Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Лідери Італії сперечаються щодо кандидатури нового президента

Лідери Італії сперечаються щодо кандидатури нового президента
106065 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прем’єр-міністр Італії Маттео Рензі назвав суддю конституційного суду Серхіо Маттареллу як свого кандидата на виборах президента країни у парламенті.


Прем’єр-міністр Італії Маттео Рензі назвав суддю конституційного суду Серхіо Маттареллу як свого кандидата на виборах президента країни у парламенті.
Посада в основному є церемоніальною, але саме голосування є важливим для пана Ренці після відставки 89-річного Джорджо Наполітано цього місяця, який посилався на «значну втому».
До суботи не очікується успішного голосування, оскільки наразі кандидат для перемоги повинен отримати дві третини голосів. Більше 1000 мають право проголосувати за майбутнього президента країни.
Пан Наполітано віддати свій голос у першому турі пану Маттареллі, сказавши журналістам, що він людина «абсолютної лояльності та пристойності».
Пан Маттарелла був міністром оборони та членом лівоцентристської Демократичної партії пана Ренці. Його кандидатура отримала одностайну підтримку на засіданні виборців від цієї партії, кількість яких є близькою до 400.
Однак кандидат повинен отримати 673 голосів, щоб домогтися успіху в перших трьох раундах, і це розглядається як малоймовірний перебіг подій. Італійська RAI TV запропонувала пану Маттареллі залучити деяких із інших 561 голосів.Якщо голосування триватиме до четвертого раунду у суботу, простої більшості у 505 голосів буде достатньо для того, аби стати 12-м президентом Італійської республіки.
Згідно з конституцією, будь-який громадянин Італії, старший за 50 років може бути висунутий депутатами.
Посаду має ключове значення для призначення прем’єр-міністра. За вісім з половиною років перебування на посаді пана Наполітано Італія мала п’ять прем’єр-міністрів.
Партії пана Ренці буде потрібна додаткова підтримка від інших партій, таких як «Ліві екологія свобода» Нікі Вендоли, «Рух 5 зірок» Беппе Грілло та центристських партій, таких як «Цивільний вибір».
Однак правоцентристська партія «Forza Italia» колишнього прем’єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі виступає проти кандидатури пана Маттарелли. Кажуть, що вони підтримують ще одного колишнього прем’єра, Джуліано Амато. Хоча пан Берлусконі не є наразі членом Сенату, через його засудження за ухилення від сплати податків, він як і раніше очолює «Forza Italia».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео