Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новий король Саудівської Аравії робить перестановки в уряді

158878 ПЕРЕГЛЯДІВ

Король Саудівської Аравії Салман оголосив про великі перестановки в кабінеті міністрів, через тиждень після того, як він зійшов на трон.


Король Саудівської Аравії Салман оголосив про великі перестановки в кабінеті міністрів, через тиждень після того, як він зійшов на трон.
Начальник розвідки та голова Ради національної безпеки були замінені.
Інші високопоставлені чиновники, у тому числі міністри оборони, нафти та закордонних справ, зберегли свої робочі місця.
Губернатор Мекки та губернатор столиці Ер-Ріяд були замінені так само як і кілька високопоставлених релігійних діячів.
Король Салман – зведений брат покійного короля Абдалли – також дав премію у розмірі двомісячної заробітної плати усім саудівським державним службовцям та військовослужбовцям. Пенсіонери та студенти також отримали подібні бонуси.
Ці зміни були оголошені в 30 королівських указів.
«Шановний народ: Ви заслуговуєте більшого, і все, що я роблю не дасть змоги дати вам те, на що ви заслуговуєте», пізніше сказав король у свому Twitter’і. Він попросив громадян "не забувати мене у своїх молитвах".
Прес-агентство Саудівської Аравії повідомило, що король Салман звільненив начальник розвідки принц Халіда бін Бандара бін Абдул Азіза аль-Сауда від займаної посади. Генерал Халід бін Алі бін Абдулла аль-Хумаідан став новим начальником розвідки.
Племінник покійного короля, принц Бандар бін Султан був звільнений зі своїх постів – генерального секретаря Ради національної безпеки та радника короля.
Двоє з синів Абдулли були також звільнені - принц Мішаал, губернатор регіону Мекка та принц Туркі, який управляв столицею Ер-Ріяд.
Міністр нафти Алі аль-Наїмі, міністр закордонних справ принц Сауд аль-Фейсал та міністр фінансів Ібрагім аль-Ассаф залишатися на своїх посадах.
Інший син покійного Абдулли принц Мутаіб зберіг свою посаду міністра національної гвардії.
Салман також змінив кілька високопоставлених релігійних діячів, знявши двох священнослужителів, які розглядалися як порівняно ліберальні, з їх посад у міністерстві юстиції та релігійній поліції.
Через декілька годин після смерті короля Абдалли 23 січня Салман призначив одного зі своїх синів, принца Мохаммеда бін Салмана міністром оборони. Він також оголосив ще одного зі зведених братів короля Абдулли, Мукрін, новим наслідним принцом.
Міністр внутрішніх справ, 55-річний принц Мохаммеа бін Наїф, був назначений заступником наслідного принца, що робить його другим у черзі на престол та ефективно згладжує лінію спадкоємства на довгі роки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео