Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Українцям обіцяють реформувати сільську медицину

158999 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уже цього року українська система медицини переживе значні зміни.


Уже цього року українська система медицини переживе значні зміни. Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі стверджує, що у 2015 році розпочнуться реформи у сфері сільської медицини.
Про те, що медичні реформи потрібно розпочинати з сільської медицини, Олександр Квіташвілі заявив, виступаючи на брифінгу у Львові, який відбувся 30 січня. Міністр зауважив, що у спеціалістів профільного міністерства є кілька завдань: досягти достатнього рівня якості медицини у селі, а також зробити село престижним місцем роботи для лікарів. Квіташвілі зауважує, що має план дій, спрямований на те, аби лікарі повернулися в село.
По-перше, зауважив міністр, потрібно передбачити у бюджеті краще фінансування сільської медицини. Для цього планують віднайти кошти у менш пріоритетних галузях.
Крім того, Квіташвілі пообіцяв намагатися виправити і систему фінансування медицини державою, яке здійснюється «за кількістю ліжкомісць».
Ще одним негативним аспектом традиційної медицини міністр назвав єдиний державний регламент заробітної плати лікарів. Квіташвілі намагатиметься змінити систему так, щоб лікарі отримували зарплату в залежності від рівня лікарні, кількості пацієнтів та обороту кожного конкретного медичного закладу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео