Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Столичний дельфінарій – офіційно поза законом

Столичний дельфінарій – офіційно поза законом
27491 ПЕРЕГЛЯДІВ

Існування дельфінарію «Немо» у Києві опинилося під забороною: столичний суд заарештував землю, на якій перебуває установа, звинувативши її власників у шахрайстві та деяких інших правопорушеннях, передбачених Кримінальним кодексом.

Суд Києва прийняв рішення щодо незаконності існування дельфінарію «Немо» у столиці: за відповідною судовою постановою, власник дельфінарію незаконно займає земельну ділянку. Таке рішення пов’язано з тим, що договір купівлі-продажу земельної ділянки, на основі якого була придбана відповідна територія, передбачав використання землі з іншою метою. Тож заборона діяльності дельфінарію є логічним продовженням судової справи, що бере свій початок ще у 2014 році. Зокрема, власника дельфінарію звинувачують у шахрайстві, підробці документів та деяких інших серйозних порушеннях закону.
Нещодавно повідомили, що постанова про знесення дельфінарію «Немо» була винесена ще 2013 року Господарським судом Києва у зв’язку з позовом Державної архітектурно-будівельної інспекції, однак до цього часу установа функціонує.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео