Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Американський штат відкладає смертні кари через нестачу летальних ліків

53132 ПЕРЕГЛЯДІВ

Північно-східний американський штат Огайо затримав виконання семи смертних кар в’язнів через пошуки стабільного постачання лікарських препаратів, що відповідає новому протоколу Державного управління з реабілітації та корекції.


Північно-східний американський штат Огайо затримав виконання семи смертних кар в’язнів через пошуки стабільного постачання лікарських препаратів, що відповідає новому протоколу Державного управління з реабілітації та корекції. «Це означає, що штат не буде приводити у виконання смертні вироки у 2015 році», - повідомляє CNN у прес-релізі.
На початку січня Огайо звітував, що використовуватиме речовину тіопентал натрію, яку використовували в якості смертельних ін’єкцій в США протягом 1999-2011 років. Про це йдеться в повідомленні департаменту. Тіопентал натрію та фенобарбітал будуть єдиними препаратами, які використовуватимуться для таких цілей.
Зазвичай для смертної кари використовують одразу три медикаменти, аби зробити процедуру швидкою та безболісною: анестетик, паралітик та кардіоблокатор, який зупиняє серце. Фармацевтична компанія, яка виробляла анестетик зупинила своє виробництво. Тому у в’язницях вирішили обійтися без знеболювання під час екзекуції. Нову комбінацію ліків останній раз використали на засудженому Деннісу Макгайєру. За словами очевидців, смертна кара затягнулася на цілих 10 хвилин, була болісною та спричиняла страждання в’язня. Це було визнано антиконституційним заходом, тому тимчасово заборонили виконувати смертні кари таким способом.
Огайо, так само як і багато штатів, був змушений шукати нові анестетики після того як європейські виробники відмовили постачати їм подібні ліки для таких антигуманних цілей.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео