Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: На Донбасі в зоні АТО за останні 5 днів загинуло більше 25 невинних жителів Донецько

132426 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про кількість смертей мирних жителів ідеться в звіті організації Amnesty International. 


Про кількість смертей мирних жителів ідеться в звіті організації Amnesty International. У цьому ж документі вказується також, що найбільше донеччан загинули в результаті жорстких боїв у Дебальцевому та Донецьку, причому їх смерть на совісті обох сторін війни.
«Ці дані викривають жахливі наслідки зіткнень для цивільного населення, які отримують поранення або помирають через використання некерованих мінометів та ракет у густонаселених районах», - пояснив Джон Дальхузен - директор Аmnesty International по Центральній Азії та Європі.
При цьому він додав, що ці атаки є строгим порушенням гуманітарного права і скоріш за все вони будуть визнані військовими злочинами.
Також варто відзначити, що російські терористи не дбають про наслідки своїх бойових дій. Вони так само продовжують обстрілювати не тільки пункти українських військових, а й мирні села, які розташовані на лінії фронту.
Відомо, що у понеділок, 2 лютого, терористи обстріляли місто Попасне, що знаходиться на території Луганської області з важких снарядів. В результаті тої атаки загинули дві людини.
«Всього у Попасній в ході обстрілів, які були здійснені з контрольованої бойовиками території, убито 8 цивільних та 6 чоловік поранено. А вчора в результаті влучень важких снарядів убито двох цивільних осіб, а ще одна жінка отримала поранення. Також відомо, що в результаті влучень горів хлібозавод і сильно пошкоджений відділ міліції», - повідомив Анатолій Науменко - начальник ГУМВС по Луганській області.
Знаряди з «Ураганів» та «Градів» накрили і місто Курахове, що на Донеччині.
«Дякувати Богу, сьогоднішні “Урагани" пройшлися по Курахово без смертей! У місті на даний момент відносно спокійно. Після нещодавніх подій посилили блокпости. Тепер займаємося відловленням організатора сьогоднішнього обстрілу. За попередніми даними, - це місцевий житель. Але його точне місце перебування і дані поки не встановлені.Тому ми активно працюємо», - повідомив командир батальйону Євген Дейд.
Варто також відзначити, що російські терористи не тільки проводять обстріли житлових будинків, а й перешкоджають евакуації мирних жителів. Так, бойовики нещодавно обстріляли дві маршрутки, які вивозили мирне населення з Дебальцевого.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео