Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Посол Канади передав українським воєнним гуманітарну допомогу в Одесі

53044 ПЕРЕГЛЯДІВ

У понеділок, 2 лютого 2015 року, на базі центру забезпечення тилу Збройних сил за участю міністра оборони генерала-полковника Полторака Степана та посла Канади відбулася церемонія передачі допомоги України від Канади.


У понеділок, 2 лютого 2015 року, на базі центру забезпечення тилу Збройних сил за участю міністра оборони генерала-полковника Полторака Степана та посла Канади відбулася церемонія передачі допомоги України від Канади.
Міністр і посол перевірили особисто якість і надійність взуття та обмундирування.
Міністр оборони України висловив подяку канадським партнерам за співпрацю та допомогу:
- Відомо, що дружба перевіряються в біді, - сказав Полторак. - Україна відчула надійне плече уряду Канади та канадського народу. Взуття та військовий одяг з Канади їхав до нас в пару етапів. Відомо, що частину ми передали вже воїнам на сході, а друга партія буде відправлена вже скоро в зону АТО. Те, що залишиться, буде розподілятися для потреб військових, які покликані нас четвертій хвилі мобілізації.
Міністр вручив послу Канади лист подяки та заохотив грамотами тих волонтерів, які разом з представниками Міноборони контролювали процес транспортування та сортування 48 морських контейнерів з майном. Також відомо, що керівник оборонного відомства України висловив сподівання на конструктивну співпрацю в майбутньому з партнерами в Канаді з питань логістики.
Ващук підкреслив, що Канада часто допомагає військовим з України, і така акція ще повториться:
- Ми передали сьогодні українським друзям приблизно 70 тисяч пар взуття з високими берцями і 30 тисяч уніформ. Але я запевняю, що на цьому взаємодія не закінчиться. Уряд Канади конструктивно працює над реалізацією майбутніх поставок. Це стосується, зокрема, передачі українській стороні індивідуальних медичних аптечок, тепловізорів та приладів для кібербезпеки. Ми побачили, як прозоро і чесно продовжується перерозподіл гуманітарних вантажів, тому Канада налаштована на подальшу взаємодію.
Генерал-полковник Полторак Степан також зазначив, що досвід взаємодії з Канадою є досить позитивним. Так, посадові особи Міноборони та уряду України проводять тепер низку важливих зустрічей з членами інших країн-партнерів, в процесі яких обговорюються питання подальшої співпраці.
Нагадаємо, що ще раніше повідомляли про доставку в морський торговий порт Одеси гуманітарної допомоги від Канади.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео