Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Донбасі запровадять прикордонний режим

На Донбасі запровадять прикордонний режим
211892 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 10 лютого 2015 року у Донецькій, Луганській, частково — Харківській та Херсонській областях діятиме прикордонний режим. 


З 10 лютого 2015 року у Донецькій, Луганській, частково — Харківській та Херсонській областях діятиме прикордонний режим. На урядовому сайті вже з’явилась відповідна постанова, зареєстрована 30.01.2015 під номером 38.

Урядовці ухвалили таке рішення задля безпеки українців, захисту їх прав, свобод та інтересів. Також керувались принципами непорушності державних кордонів, суверенності, незалежності Україні та її територіальної цілісності.

У документі конкретизуються, які саме міста потрапляють під прикордонний режим. Донецька область: Авдіївка, Артемівськ, Вугледар, Горлівка, Дзержинськ, Дебальцеве, Докучаєвськ, Донецьк, Селидове. У цьому ж списку райони — Артемівський, Волноваський, Володарський, Костянтинівський, Красноармійський, Мар’їнський, Ясинуватський. У Луганській області зона прикордонного контролю стосується Лутугинського, Новоайдарського, Перевальського, Попаснянського, Слов’яносербського і Старобільського районів. Дія постанови Кабміну також поширюється на Богодухівській район Харківщини і Новотроїцький, Чаплинський райони Херсонщини.

Прикордонний контроль запроваджується на період проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, 21 січня цього року українська влада запровадили систему перепусток на Донбасі. Тепер при в’їзді або виїзді з території, яка підконтрольна ДНР і ЛНР, необхідно пред’являти спеціальні дозвільні документи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео