Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Відтепер евакуювати людей з Дебальцевого будуть броньовані автомобілі

Відтепер евакуювати людей з Дебальцевого будуть броньовані автомобілі
106024 ПЕРЕГЛЯДІВ

Коридори для перевезення жителів Дебальцевого на безпечні території відтепер закриті через небезпеку для людей, які потерпають від обстрілів бойовиками


Коридори для перевезення жителів Дебальцевого на безпечні території відтепер закриті через небезпеку для людей, які потерпають від обстрілів бойовиками. Мирних жителів і надалі вивозитимуть, але вже з використанням броньованих автомобілів.
Про такі зміни повідомив на брифінгу заступник голови Надзвичайної служби Василь Стоєцький. Він зазначив, що зараз закриті зелені коридори і вивезення людей традиційними способами не відбуватиметься. Натомість днями евакуацію людей здійснюватимуть лише броньованими автомобілями.
Як розповідають представники цієї служби, вже більше 150 осіб з гарячих точок Донеччини вивезли за допомогою таких машин, які пофарбовані у білий колір та мають спеціальні надписи на знак того, що цей транспорт гуманітарний, а отже, його не можна чіпати.
Через те, що білий колір важно розпізнати у темряві, перевезення броньованими автомобілями можливе лише вдень.
Микола Кулеба, вповноважений Президента у справах дітей, розповів, що в результаті дводенної роботи зелених коридорів з міст Дебальцевого і Авдіївки змогли вивезти більше тисячі осіб.
За даними ОБСЄ, більшість жителів Дебальцевого виявляють бажання виїжджати на територію, контрольовану українською владою замість міст, підконтрольних так званій ДНР.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео