Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Близько двохсот мігрантів загинули у Середземному морі

Близько двохсот мігрантів загинули у Середземному морі
185409 ПЕРЕГЛЯДІВ

Більше двохсот мігрантів загинули в результаті того, що моторні човнах, на яких вони пересувалися затонули у Середземному морі, повідомляє Агентство у справах біженців ООН


Більше двохсот мігрантів загинули в результаті того, що моторні човнах, на яких вони пересувалися затонули у Середземному морі, повідомляє Агентство у справах біженців ООН.
«Дев’ятеро з них були врятовані після чотирьох днів перебування у морі. Інші 203-є були поглинені хвилям», заявила прес-секретар УВКБ ООН в Італії, Карлотта Самі через свій аккаунт у Twitter’і. Вона назвала дану подію «жахливою та величезною трагедією».
У понеділок, щонайменше 29 мігрантів загинули після того, як надувний човен, на якому вони пересувалися, перекинувся у відкритому морі.
Семеро були вже мертвими на той момент коли вони були підхоплені поруч із італійським островом Лампедуза, і ще 22 загинули через переохолодження, провівши більше 18 годин на відкритій палубі судна, яке підібрало їх.
Міжнародна організація з міграції каже, що два човни, які причетні до останньої трагедії відійшли від берегів Лівії в суботу. МОМ каже, що кожна човен мав на борту понад сотню людей, коли вони перекинулися, ймовірно, в понеділок. Дев’ятеро залишилися в живих та всі говорять по-французьки, і, як вважається, є вихідцями із Західної Африки.
Італія запустила свою пошуково-рятувальну місію Mare Nostrum в жовтні 2013 року, у відповідь на трагедію біля Лампедузи, в якій 366 людей загинули. Мета місії полягає в пошуку суден, які перевозять мігрантів та можливо зіткнулися із проблемами біля берегів Лівії, але був розформований після року діяльності.
Європейський союз на даний момент проводить операцію прикордонного контролю, під назвою Triton, з меншою кількістю суден та набагато меншою площею операцій.
Правозахисні організації вже попередили італійську владу, що закриття Mare Nostrum поставило під загрозу багато життів.
Мер Лампедузи, Джузи Ніколіні, має критичне ставлення до нової системи, кажучи, що «Triton не є Mare Nostrum».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео