Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росіяни визнали, що звинувачений у держзраді українець працював на них

Росіяни визнали, що звинувачений у держзраді українець працював на них
211927 ПЕРЕГЛЯДІВ

Останнім часом в Росії широко застосовується  практика  звинувачення своїх громадян у державній зраді.


Останнім часом в Росії широко застосовується практика звинувачення своїх громадян у державній зраді. Серед звинувачених – багатодітна мати, священик, фізик-ядерник. Водночас випадки, коли українські громадяни проводять незаконну діяльність на користь Росії, росіяни вважають цілком прийнятними, а звинувачення таких громадян у державній зраді – абсурдним.
Петербурзьке агентство «Невские новости» визнало факт співпраці з ними українського громадянина Андрія Захарчука, що виконував на території України різні «редакційні завдання».
10 лютого службою безпеки Миколаївського бронетанкового заводу було затримано невідомого на той час молодика, який проводив несанкціоновану фотозйомку підприємства.
Затриманий пояснив свої дії тим, що він журналіст, а фотографування об’єкту проводить за завданням редакції. Молодика було передано до СБУ, де він зізнався в тому, що співпрацює з російськими ЗМІ – крім «Невских новостей», це також «Федеральное агентство новостей»
У затриманого (ним виявився 25-літній уродженець Кіровоградщини Андрій Захарчук) було вилучено фотоапарат, планшет, ноутбук. З’ясувалось, що окрім бронетанкового заводу, він фотографував і інші об’єкти, що мають статус стратегічних. Зокрема, це був завод ім. 61 комунара, який нарівні з бронетанковим, входить до Державного концерну «Укроборонпром».
Стосовно Андрія Захарчука було відкрито кримінальне провадження, йому інкримінують державна зраду. Слідство у справі проводить Миколаївське обласне управління СБУ.
12 лютого миколаївським суддею Дмитром Тишком винесено рішення утримувати Захарчука під вартою протягом двох місяців – до 11 квітня 2015 року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео