Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Жителі Криму активно отримують українські біометричні паспорти

Жителі Криму активно отримують українські біометричні паспорти
106020 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кримчани все частіше звертаються до міграційної служби Херсонської області для отримання українських біометричних паспортів.


Кримчани все частіше звертаються до міграційної служби Херсонської області для отримання українських біометричних паспортів. Такі документи їм потрібні переважно для виїзду за кордон. Про такі дані повідомили у представництві Президента в Автономній республіці.

Загалом з 1 січня, коли громадянам почали видавати закордонні паспорти нового типу, до відділень міграційної служби Херсонської області по біометричні паспорти прийшли більше 5,8 тисяч уродженців Криму. Щоправда, з цієї кількості зараз мешкають на півострові лише 86 осіб.

Така активність викликана можливістю у подальшому перетинати кордон з західними країнами без віз. І хоча використання саме цих паспортів поки не є обов’язковим для всіх громадян України і найближчими роками можна буде паралельно використовувати паспорти старого і нового зразка, попит на біометричні документи спостерігався з перших днів січня на території всієї держави.

Вартість отримання такого документа – трохи більше 500 гривень, за термінове оформлення доводиться чимало доплачувати.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео