Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​Утримання Новоград-Волинського полігону може призвести до екологічної катастрофи

​Утримання Новоград-Волинського полігону може призвести до екологічної катастрофи
55046 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Новоград-Волинському прокуратура вимагає припинити використання полігону твердих побутових відходів, який підприємство експлуатує з порушенням закону.Позов Новоград-Волинської місцевої прокуратури перебуває на розгляді у господарському суді Житомирської області.

Йдеться про те, що місцевою прокуратурою, в інтересах держави в особі Новоград-Волинської міської ради, заявлено позов про розірвання із товариством з обмеженою відповідальністю договору утримання полігону твердих побутових відходів вартістю 3,1 млн грн та зобов’язання щодо його повернення.

Так, у 2014 році комунальним підприємством Новоград-Волинської міської ради укладено із зазначеним товариством договір про передачу полігону твердих побутових відходів м. Новоград-Волинський для його належного утримання та експлуатації відповідно до вимог чинного законодавства та санітарних норм.

Державною екологічною інспекцією встановлено, що підприємство експлуатує полігон твердих побутових відходів, порушуючи вимоги Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про відходи», «Про атмосферне повітря», а також Правил експлуатації полігонів побутових відходів та умовукладеногодоговору.

У зв’язку з тим, що неналежна експлуатація та утримання полігону призводить до забруднення довкілля та може призвести до екологічної катастрофи, наявні підстави для розірвання укладеного договору.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео