Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Надзвичайна ситуація на Вінниччині

Надзвичайна ситуація на Вінниччині
55002 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Вінницькій області склалась надзвичайна ситуація у зв’язку із пожежею на військових складах поблизу Калинівки. Нацгвардійці спільно з Нацполіцією здійснюють евакуацію жителів Калинівки та прилеглих сіл. Загальну координацію від МВС на місці здійснювай перший заступник міністра внутрішніх справ України генерал-полковник Сергій Яровий.

26 вересня близько 22:00 до підрозділи ДСНС  було інформовано про вибухи боєприпасів на військових складах Міністерства оборони України, які розташовані  поблизу смт Калинівка Вінницької області.

Пожежу гасили  2 пожежних танки. До місця вибуху направлено підрозділи ДСНС. На місці події формується зведений загін.

 Станом на 3:00 27 вересня інформація про потерпілих внаслідок вибухів до поліції не надходила. Нацполіція і Нацгвардія забезпечують публічну безпеку і порядок, а також захист від мародерів майна евакуйованих жителів м. Калинівка і прилеглих сіл.

Для  ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася вчора у м. Калинівка Вінницької області, на місцірозпочав  свою діяльність Ситуаційний центр обласної поліції.
 Понад 2,8 тисяч  працівників поліції залучено  на охорону публічної безпеки та порядку на території Вінницької області.  Поблизу місця надзвичайної ситуації  служать 70 працівників Калинівського відділу поліції, 100 працівників апарату поліції Вінниччини, 60 патрульних поліцейських, 40 працівників обласного управління поліції охорони.

Поліцією була організована робота 46 блокпостів для перекриття всіх виїздів із території Вінницької області. А саме закрито рух для всіх видів транспорту на автодорозі державного значення М-21 Житомир – Могилів-Подільський. Крім того, закритий рух залізничного транспорту на перегоні Сосенка – Калинівка регіональної філії «Південно-Західна залізниця», а також рух повітряного транспорту – в радіусі 50 км від центру міста Калинівки.

На базі підрозділів поліції Житомирської, Київської, Черкаської та Хмельницької областей сформовані резерви особового складу для надання допомоги поліції Вінницької області.
З 21:45 26 вересня до 4:00 27 вересня до Журналу єдиного обліку Калинівського відділу поліції надійшло майже 200 повідомлень про події,  які пов’язані з вибухами, та з питань евакуації  населення. Станом на 3:00 27 вересня повідомлення про потерпілих внаслідок вибухів не надходили.
Поліція, військовослужбовці Нацгвардії і Збройних сил України дбають  про безпчну  евакуацію мешканців м. Калинівка і прилеглих сіл. Станом на 3:15 евакуйовані близько 28 тисяч людей, 8 тисяч з яких – з допомогою транспорту, наданого місцевою владою.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео