Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Київ вшанує кримськотатарську культуру

Київ вшанує кримськотатарську культуру
53096 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 лютого у Києві – день кримськотатарської культури.


21 лютого у Києві – день кримськотатарської культури. У рамках фестивалю «Talent energy fest» пройде акція, спрямована на підтримку культури цієї національної меншини. Фестиваль, а також акція пройдуть у музеї «Київська фортеця».
Захід, що закликає підтримати культуру кримських татар, обіцяє бути насиченим: на цей день запланували кінопокази, виставки, зустрічі з художниками та іншими митцями, у тому числі представниками кримськотатарського народу.
Гульнара Абдулаєва, ведуча відеоблогу на спеціалізованому сайті, підготувала відеопоказ, спрямований на знайомство з культурою кримськотатарського народу. Зокрема, українці зможуть дізнатися про ремісництво за часів Кримського ханства, давнє свято Реван, традиційні народні кав’ярні.
Відвідувачі зможуть навчитися виготовляти керамічні вироби на спеціальному майстер-класі. Відбудеться також майстер-клас з виготовлення глиняних музичних інструментів.
Гроші, які зберуть на фестивалі, підуть на благодійність – ці кошти віддадуть на потреби хворих на рак дітей та поранених бійців АТО.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео