Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Влада Іспанії відреагувала на «вибори» в Каталонії

Влада Іспанії відреагувала на «вибори» в Каталонії
55035 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про нелегальність каталонського референдуму заявив віце-прем’єр міністр Іспанії Сорайя Саенс де Сантамарія. Таку інформаціє повідомляє іноземна преса.

Уряд країни не збирається визнавати законними вибори в Каталонії, які були затверджені місцевими активістами та керівником каталонського парламенту Карлесом Пучдемоном.

За словами пана де Сантамарії, голова уряду довів автономію до нестабільного стану й сам референдум носить шахрайський характер. Схожу думку висловив й іспанський голова юстиції Рафаель Катала. Він зауважив, що результати так званого голосування в Каталонії не визнає офіційне керівництво Іспанії.

Нагадаємо, сьогодні уряд країни скликав термінове засідання, на якому планує обговорити ймовірне оголошення незалежності та відокремлення Каталонії. Окрім цього, владна верхівка Іспанії планує підняти питання стосовно введення надзвичайного стану в автономії та взяття під своє повне керівництво регіону. Якщо за ці рішення проголосує переважна більшість урядовців, то вони увійдуть у дію.

Як відомо, автономність Каталонії можна відмінити. Ця процедура передбачена ст. 155 іспанської Конституції.

Нагадаємо, Карлес Пучдемон поставив підпис на декларації стосовно оголошення незалежної Каталонії та відокремлення її від Іспанії. На документі також підписалися його зами та інші активісти. Проте поки що декларація не набула чинності. Попереду – переговори з іспанською владною верхівкою.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео