Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як студенти захищають Батьківщину на передовій, у Києві та в університеті

Як студенти захищають Батьківщину на передовій, у Києві та в університеті
159035 ПЕРЕГЛЯДІВ

На фоні подій на Донбасі, українські студенти київського університету вирішили створити свою гвардію, яка на волонтерський правах допомагає захисникам у зоні АТО


На фоні подій на Донбасі, українські студенти київського університету вирішили створити свою гвардію, яка на волонтерський правах допомагає захисникам у зоні АТО.
«Диванна сотня» - це точно не про них. Громадська ініціатива КНУ ім. Тараса Шевченка допомагає захисникам і словом, і ділом.
Все почалося з ідеї створити своєрідний штаб серед студентів, який би займався не тільки збором коштів, а й готував студентів до надзвичайної ситуації у цілій країні та давав елементарні знання військової справи.
Тепер студентська гвардія – справжній помічник захисникам. Майже щотижня на сторінці активістів «Вконтакті» з’являються повідомлення, що у такому-то гуртожитку ввечері збираються плести маскувальні сітки чи оголошують збір старих гардин чи простирадл.
Студенти охоче допомагають, адже це робити дуже просто. Крім того, «роботою в тилу», так би мовити, студ. гвардія не обмежується: волонтери регулярно посилають необхідні предмети гігієни, білизну, та, звичайно, домашню їжу всім тим студентам, хто на час залишив навчання та пішов добровольцем у зону АТО.
Буквально сьогодні модератори сторінки опублікували відео хлопців студ. гвардії у селі Піски. Знято все, звичайно на аматорську камеру, але емоції не передати. Вчорашні студенти, що займалися семінарами у гуртожитку, сьогодні стоять на передовій та сердечно дякують усім, хто надіслав листи. Кажуть, що самі вчаться на історичному і зараз власноруч із зброєю у руках творять історію. Університету, і зокрема історичному факультету передають величезне «спасибі» за підтримку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео