Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Малозабезпечені сім’ї отримуватимуть допомогу за новими правилами

Малозабезпечені сім’ї отримуватимуть допомогу за новими правилами
106662 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно указу, підписаному Президентом, зміняться правила стосовно нарахування фінансової допомоги малозабезпеченим сім’ям


Згідно указу, підписаному Президентом, зміняться правила стосовно нарахування фінансової допомоги малозабезпеченим сім’ям. Допомогу зможуть отримувати родини, які мають у власності земельну ділянку більше 0,6 гектарів.
Після підписання Петром Порошенком спеціального указу про нарахування допомоги малозабезпеченим сім’ям, дотації від держави зможуть отримувати родини, які мають у власності ділянки землі більше 0,6 гектарів. Як розповіли у Міністерстві соціальної політики України, велика кількість малозабезпечених багатодітних родин живуть у сільській місцевості, а отже мають земельну ділянку і саме з цієї причини не можуть отримувати державну допомогу, яка їм потрібна.
За словами спеціалістів, раніше таким родинам могли нараховувати допомогу, однак таке рішення приймала спеціальна комісія. Тепер, після прийняття нового указу, виплати здійснюватимуться без участі комісії.
Щоправда, винятки є і з цього правила. Так, на фінансову допомогу не зможуть розраховувати сім’ї, у власності яких є більше однієї квартири або будинку, якщо на кожного члена родини приходиться більше 21 квадратного метра. Відмови у фінансовій допомозі слід чекати і родинам, що володіють двома автомобілями і більше, тим, хто здійснював покупки, що перевищують прожитковий мінімум у 10 разів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео