Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Андрій Верлатий: Громадський рух «Патріот» - це захист державної власності та громадян України

Андрій Верлатий: Громадський рух «Патріот» - це захист державної власності та громадян України
159121 ПЕРЕГЛЯДІВ

Події, що розгортаються впродовж минулих двох тижнів пов’язані з підприємством «Укрспирт», сколихнули всю Україну.

Події, що розгортаються впродовж минулих двох тижнів пов’язані з підприємством «Укрспирт», сколихнули всю Україну. Мітинги біля стін Верховної Ради та Фіскальної служби держави відбуваються чи не щодня. На чолі масових акцій протестів звикли бачити голову громадського руху «Патріот», Андрія Верлатого.
Сам Андрій за військовою спеціальністю - снайпер. Навесні вивозив біженців і сім’ї військовослужбовців з Криму, потім супроводжував вантажі та проводив операції в АТО. Після - брав участь у формуванні 90 окремого батальйону, який був створений на базі 95 аеромобільної бригади, в час, коли до нашої країни була вчинена агресія. Це повністю добровільний батальйон, який був переданий Міністерству Оборони.
Про свою організацію «Патріот» Андрій говорить, як про дієвий засіб контролювати та дії влади. За його словами – «Патріот» - це об’єднання ініціативних груп, організацій, що зареєстровані на території всієї України, а також громадян, що мають активну громадянську позицію, яким не байдужа доля нашої країни.
Після створення «Патріоту», Андрій не зупинився на цьому. Він, зі своїми однодумцями, вирішив піти далі та об’єднати всі ініціативні групи, громадські організації, які локально діють по всій Україні, намагаючись відстоювати свої права, контролювати дії влади та боротися з її свавіллям. Адже, як сказав Верлатий: «Ми пішли по старому доброму принципу – «Одну гілочку зламати легко – об’єднання громадян уже не зламаєш!» - тому ми й об’єднуємося. Рух «Патріот» у підсумку буде мати своє логічне завершення, це буде або громадянська палата, або суспільна ініціатива».
У своєму інтерв’ю громадський діяч акцентував увагу на важливій проблемі в Україні, а саме на знищенні державних підприємств: «Прикро, що замість оновлення державних підприємств відповідно до сучасних, інноваційних технологій їх просто знищують, унеможливлюючи подальшу розбудову галузі. Якщо знищити одне з державних підприємств яке працює, ми знищуємо не тільки це підприємство, а й цілу низку структур, які були орієнтовані на дане підприємство, а це десятки тисяч робочих місць.
Проект «Патріот» - це, в першу чергу, захист державної власності та народу України. Ми не збираємось здійснювати державний переворот, ми хочемо відновити справедливість в правовому полі. Ми почали захищати «Укрспирт», за проханням профспілок та співробітників «Укрспирту», також ми захищаємо його директора, адже ми хочемо, щоб його справу розглядали в рамках закону».
Проаналізувавши слова Андрія Верлатого та простеживши за ходом подій, можна зробити такі висновки: хапуги, а в простонародді – олігархи, не вподобали дії директора підприємства «Укрспирт» Михайла Лабутіна, направлені на виведення з тіні значної частини доходів підприємства, а також намагання зробити прибутковим діяльність спиртзаводів. Стає зрозумілим, що корупціонери, які роками обкрадають державу, наповнюючи свої кишені та будуючи палаци за народні гроші, не можуть змиритися із втратою незаконного, а отже, неоподаткованого злочинного прибутку. Без причетності корумпованих чиновників тут не обійшлось.
Проблема підприємства «Укрспирт», яке наповнює бюджет не стільки в питанні його приватизації, а в тому, чому це потрібно зробити так терміново? Ми не дозволимо передати заводи, які наповнюють бюджетну сферу в руки «комерсантів» підконтрольних держслужбовцям-хабарникам. Вже сьогодні на вулиці вийшло понад 7 тисяч працівників підприємства. А що буде весною, коли виплачувати зарплати і пенсії буде просто нічим?

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео