Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вакцини проситимуть в ООН

Вакцини проситимуть в ООН
106783 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про те, що в Україні є проблема з вакцинами відомо уже протягом тривалого часу. 19 серпня під час чергового засідання Кабінету Міністрів України, Олександр Квіташвілі, очільник Міністерства охорони здоров’я, доповів про ситуацію, яка склалася в державі з відсутністю вакцин, і зазначив, що критично не вистачає ліків для щеплень від дифтерії та БЦЖ. Особливо важка ситуація у Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях, де крім основного населення турботи медиків потребують і переселенці з зони АТО. Також Міністр сказав, що відвідав вище зазначені області й докладає максимум зусиль, аби допомогти з запасами вакцин, хоч медикаменти для щеплень російського виробництва закінчуються, а польських аналогів було закуплено замало.

Олександр Квіташвілі повідомив Прем’єр –Міністру Арсенію Яценюку про намір зустрітися з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я та Дитячого фонду ООН, аби вони надали Україні гуманітарну допомогу.

А поки чиновники лише говорять про заходи, які збираються вжити для усунення «вкрай важкої ситуації», якщо вірити словам Міністра.  Статисти повідомляють, що лише у Харківськії області зареєстровано 187 тисяч переміщених осіб.

Тому домовляючись про гуманітарну допомогу, Олександру Квіташвілі треба врахувати й цих громадян при затвердженні медичної субвенції. Раніше на медичне обслуговування переселенців з місцевих бюджетів було виділено 50 млн. гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео