Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Працювати треба стоячи

187012 ПЕРЕГЛЯДІВ

Двадцять перше століття ознаменоване тим, що збільшилася кількість людей, котрі страждають від захворювань опорно-рухового апарату. Якщо вірити лікарям та вченим, котрі провели не одне дослідження, то виходить, що проблеми зі здоров’ям виникають в людей через те, що вони ведуть малорухомий спосіб життя.

Майкл Мослі, один із вчених, котрі вивчали влив сидячого способу життя на організм людини переконує, що краще стояти, аніж сидіти, чим підтверджує висновок результатів досліджень, котрі були проведені більше, ніж півстоліття тому у далекому 1950 році.

Науковець каже, що люди стали більше часу проводити за комп’ютером та перед екранами телевізорів, а якщо врахувати ще й час на сон, то виходить, що дев’ятнадцять годин людське тіло перебуває у сидячому положенні. Й навіть ті, хто робить вправи та займається спортом, потрапляють у групу ризику.

Тому вчені переконують, що працювати краще стоячи. У невеликої кагорти людей, котрі на роботі змушені стояти менший ризик мати проблеми з серцево-судинною системою, а їхня тривалість життя на два роки довша, ніж у тих, хто працює сидячи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео