Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Деталізація Мінохорони здоров’я: визначено географію наявності необхідних вакцин

187422 ПЕРЕГЛЯДІВ

Здається, галузь охорони здоров’я повинна бути пріоритетною в усіх життєвих та провладних аспектах, адже від її налагодженого та безперебійного функціонування залежить не лише здоров’я, а й життя людей. Однак, як свідчать останні події в Україні, реальність не завжди така оптимістична, як би нам того хотілося.

Так, наприклад, у МОЗ нещодавно детально та доступно пояснили механізм забезпечення вакцинами проти сказу регіонів держави. Якщо вірити чиновникам, то вакцинація проти сказу не відноситься до планових, а тому необхідні медикаменти проти хвороби закупають, орієнтуючись на епідемічні показники. Отож, на сьогоднішній день підстав для хвилювання не має в кіровоградців, полтавців, хмельничан, чернігівців. Тут зовсім не має вакцини проти сказу, відповідно, якщо слідувати логіці МОЗ, і сказу немає.

А от жителям Луганської, Дніпропетровської, Івано–Франківської та Донецької областей треба бути на сторожі. Тут траплялися випадки, коли хворі тварини нападали на людей. А вакцина проти сказу навіть є у кількості понад одну тисячу доз.

Цього року вакцини проти сказу закуплятимуть через Дитячий фонд ООН на бюджетні кошти, а ліки розподілять між областями згідно попередніх заявок про її потребу.

Також ЮНІСЕФ подбає про закупівлю для української держави й вакцини проти правця, якої, як зізналися у МОЗ також не має в наявності тому, що вона не була закуплена протягом останніх декількох років.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео