Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Імунізацію дітей треба продовжити

Імунізацію дітей треба продовжити
134047 ПЕРЕГЛЯДІВ

Такої думки дотримується заступник міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець. В останній осінній день стартував другий раунд імунізації дітей від поліомієліту. Значну увагу посадовців з МОЗ та лікарів хвороба поліомієліт привернула після того, як в Україні в вересні цього року був зафіксований спалах недуги. Спеціалісти із Всесвітньої організації охорони здоров’я не лише підтвердили спалах поліомієліту, а й прийнялися активно допомагати в боротьбі з ним та проводити профілактичну компанію.

Перегінець зауважив, що протягом трьох тижнів, коли тривав перший етап вакцинації дітей, щеплення проти небезпечної хвороби було зроблено для шістдесяти п’яти відсотків діток віком від двох місяців до шести років.

Наразі 4,4 мільйони доз для щеплень розподілені та розвезені по областях України. У МОЗ за мету ставлять зробити щеплення для дев’яносто п’яти відсотків дітей.

Також Ігор Перегінець під час зустрічі з представниками мас-медіа торкнувся теми побічної дії вакцини. Найгіршим, що може трапитися після вакцини може бути вакцинно – асоційований поліомілієліт, який проявляється паралічем. Така побічна реакція організму виникає у відношенні один випадок на три мільйони. В Україні після першого туру вакцинації про такі побічні дії було повідомлено в чотирьох дітей.

Також заступник Міністра сказав, що вакцина, яку використовують для щеплення не нова в українській медицині. Цими ліками робили щеплення дітям протягом останніх декількох років.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео