Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Штучний інтелект врятував життя онкохворому пацієнту у Токіо

Штучний інтелект врятував життя онкохворому пацієнту у Токіо
27174 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вперше в історії світової медицини до лікування важко хворої на рідкісну форму раку людини був залучений штучний інтелект. На такий важливий та водночас ризикований крок наважилися лікарі Токійського інституту медичних досліджень.

«Watson» - а саме таке ім'я отримала комп'ютерна програма – запропонувала вченим змінити напрямок лікування хворого через відсутність результатів початково обраної лікарської концепції. Варто відзначити, що поставлений хворій жінці діагноз «гострий мієлоїдний лейкоз» є однією з найскладніших та найсмертоносніших форм раку, тому «Watson», проаналізувавши показники пацієнта та ще двадцяти мільйонів інших онкохворих по всьому світу, дійшов висновку...про іншу форму лейкемії, на яку пацієнтка і була хворою.

Зміна лікарської методології принесла свої результати і людина почала потроху одужувати. Цікаво, що, з точки зору токійських вчених, залучення штучного інтелекту до лікарської діяльності може відбуватися у найближчому майбутньому не тільки у контексті поставлення вірного діагнозу, а й задля аналізування великого об'єму генетичних даних пацієнта, котре слугує одним з найважливіших та найбільш трудомістких інструментів діагностики.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео