Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Британські вчені встановили взаємозв’язок між селфі та психічними розладами

Британські вчені встановили взаємозв’язок між селфі та психічними розладами
189430 ПЕРЕГЛЯДІВ

Шалений розвиток соціальних мереж та високих технологій став причиною появи у мільярдів людей гострого бажання демонструвати своє життя всьому світові у найменших подробицях. Так з'явилося, здавалося б, безневинне селфі, яке заполонило не тільки соцмережі, а й увесь Інтернет. Але британські вчені почали бити на сполох, побачивши у цьому неймовірно поширеному занятті усі ознаки важких психічних розладів.

Найнебезпечніші, за словами дослідників, ті фото, які любителі селфі роблять у спортзалі під час фізичних вправ. Якщо людина постійно документує кожен свій крок та демонструє його багатомільйонній Інтернет-спільноті, вона не тільки перетворюється на особистість із гострими нарцисичними розладами, а й таким чином погіршує стан власної психіки, перетворюючись на інтелектуально та соціально обмежену особу.

Нескінченні подібні фото та їх лайки іншими користувачами, за словами британських вчених, лише допомагають людському нарцисизму набути загрозливої форми. Вже сьогодні, аби дійсно гарно виглядати на власному селфі, люди готові лягти під ніж пластичних хірургів, і ця тенденція продовжує набувати все нових масштабів. Найпопулярнішими процедурами пластичного втручання, з точки зору медиків, є корекція форми носу, пересадка волосся та підтяжка повік. Хоча ті ж самі медики стверджують, що остання з операцій є для любителів себе фотографувати просто необхідною, оскільки саме селфі здатне надзвичайно швидко викликати у людині ранні зморшки.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео