Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Американські вчені провели успішні тестування першої у світі вакцини проти ВІЛ

Американські вчені провели успішні тестування першої у світі вакцини проти ВІЛ
81283 ПЕРЕГЛЯДІВ

Провідні науковці з усього світу постійно займаються розробкою методів боротьби зі смертоносним СНІДом, появу котрого в організмі провокує вірус імунодефіциту людини – ВІЛ. Остання на сьогоднішній день науково-дослідницька медична робота вчених з Каліфорнійського університету продемонструвала впевнений прогрес у контексті захисту здорових клітин від смертельного впливу ВІЛ.

Американські науковці створили спеціальну експериментальну вакцину, котра попереджує зараження вірусом, і вже встигли протестувати її в умовах лабораторії. Піддослідними для вчених стали дві мавпи, завдяки яким медичний препарат, винайдений дослідниками, продемонстрував стовідсотковий захист організму від вірусу. І тепер цей вражаючий факт дозволяє говорити й про майбутнє створення вакцини від ВІЛ також для людини, оскільки вона є такою ж чутливою до впливу вірусу, як і мавпа.

Варто відзначити. що на сьогоднішній день у світі зареєстровано більш ніж сорок мільйонів хворих на СНІД. Левова частка інфікованих осіб проживає на території Африки, Східної Європи та Південно-Східної Азії. Щоденно у світі фіксується близько 14-ти тисяч нових випадків зараження цією смертельною хворобою.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео