Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вчені виявили «найдепресивніший» харчовий продукт

Вчені виявили «найдепресивніший» харчовий продукт
162487 ПЕРЕГЛЯДІВ

Звичайнісінький фаст-фуд, надзвичайно поширений майже в усіх країнах світу, за переконаннями дослідників одного з університетів Іспанії, має вражаюче негативний вплив на людську психіку. Уся справа – у транс-жирах, котрі вкрай погано засвоюються організмом споживача і через це викликають невідворотні порушення у людській психіці. Підтвердили цей науковий факт і дев'ять тисяч добровольців, котрі прийняли участь в експерименті іспанських вчених.

Варто відзначити, що так само негативно на психологічному стані людині позначається й надмірне споживання кондитерських виробів та випічки не домашнього виготовлення. Зазначені вище харчові продукти достатньо споживати лише протягом одного місяця, аби помітити негативні психологічні зміни у власній поведінці. А провокують улюблені мільйонами фаст-фуд та солодке роздратованість та глибоку депресію.

Цікаво, що подібна їжа, окрім проблем із психікою, також здатна провокувати в людини й виникнення ліні, змінюючи хімічний склад людського мозку, після чого будь-яка мотивація зводиться нанівець. Дослідники встановили, що цукор порушує роботу дофамінової системи і, тим самим, змушує людину швидко відмовлятися від виконання складних завдань.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео