Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Обов’язкове медичне страхування українців буде введено у 2018-му році

Обов’язкове медичне страхування українців буде введено у 2018-му році
135436 ПЕРЕГЛЯДІВ

4981-2 – такий номер вже отримав зареєстрований у Верховній Раді законопроект, котрий регламентує введення в Україні обов'язкового медичного страхування з 2018-го року. Ставку збору, котрий слугуватиме медичними виплатами для українських громадян, Парламент має намір встановлювати щорічно, а самі медичні послуги українці отримуватимуть на підставі та в тому обсязі, котрі будуть зазначені у відповідній програмі.

Кошти на медичне страхування Верховна Рада вже пропонує виділяти за рахунок цільових страхових внесків з доходів у спеціальний Фонд загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування. Підлягати процесу страхування будуть усі жителі Української держави.

Варто відзначити, що отримувати медичні послуги українці будуть за рахунок акумульованих коштів у разі виникнення страхового інциденту. Згідно парламентського проекту, медичні заклади можуть бути суб'єктами подібної системи та отримувати платню за надання своїх послуг відповідно до підписаної між установою та Фондом згоди.

Автори такого проекту вважають, що його прийняття сприятиме розвитку конкуренції у медичній галузі. Щоправда, внески у новостворений Фонд здійснюватимуть додаткове навантаження на доходи українців. Цікаво, що, враховуючи ці фінансові обставини, зменшувати податкову ставку у Верховній Раді не збираються. Крім того, економія коштів може спричинити ще й суттєве обмеження страхових випадків, які дозволяють громадянам отримувати безкоштовну медичну допомогу.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео