Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українська діаспора у США передала воїнам в АТО медичну гуманітарну допомогу

Українська діаспора у США передала воїнам в АТО медичну гуманітарну допомогу
81475 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже семитонний контейнер із найрізноманітнішими медичними матеріалами – від бинтів та шприців до гумових рукавиць і масок – отримали бійці з зони проведення антитерористичної операції та київські лікарні від українських волонтерів, котрі наразі знаходяться у Сполучених Штатах Америки. Цікаво, що вищезазначена кількість таких важливих для української медицини матеріалів є однією з найбільших партій гуманітарної допомоги, котру наша держава отримувала від США за увесь час співпраці обох країн.


За словами волонтерів, збирати подібну допомогу для них стає дедалі важче. Головна причина цього криється у зменшенні громадянської довіри до сучасних благодійників, котрі нерідко виявляються аферистами та наживаються на війні в Україні і чужому горі, а також у суттєвому погіршенні економічного становища українців.
Разом із представниками української діаспори в Америці допомогу для Української держави збирав і благодійний фонд США. Як зазначають самі волонтери, за ті два з половиною роки, котрі минули з початку неоголошеної у Донбасі україно-російської війни, благодійні фонди, створені для забезпечення первинних потреб героїв АТО, вже зібрали більше мільярда гривень.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео