Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Безкоштовні ліки можуть надійти до аптек вже 2017

Безкоштовні ліки можуть надійти до аптек  вже 2017
135526 ПЕРЕГЛЯДІВ

Серцево-судинні захворювання та цукровий діабет є найпоширенішими і, за сумісництвом, найнебезпечнішими захворюваннями у нашій державі. Згідно статистиці, 25 мільйонів українців на сьогоднішній день мають проблеми з серцем та судинами, а біля мільйона громадян хворі на цукровий діабет, лікуватися від якого більшість людей просто не має можливості через захмарну вартість ліків.

 

Тому для того, аби забезпечити українців первинними медикаментами від вищезазначених хвороб, Міністерство охорони здоров'я України має намір ввести систему реімбурсації вартості ліків вже на початку наступного року. Полягатиме вона у безкоштовному наданні українському населенню медикаментів, котрі допомагатимуть у лікуванні хвороб, що знаходяться у спеціальному переліку МОЗ. Отримуватимуть медикаменти українці лише після призначення відповідного препарату лікарем та отримання на ліки рецепту. Відшкодування ж аптекам вартості безкоштовно наданих населенню медикаментів відбуватиметься адресно.

Хоча перспективи подібного нововведення є надзвичайно райдужними, яким чином відбуватиметься вищезазначене відшкодування, наразі невідомо. Крім того, ті 800 мільйонів гривень, котрі знадобляться МОЗ для покриття аптечних витрат, не закладені у державний бюджет-2017.

Варто відзначити, що реімбурсація вже чудово зарекомендувала себе у таких країнах як Польща, Молдова, Чехія та Словаччина.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео