Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Харчова залежність - проблема сучасної людини

Харчова залежність - проблема сучасної людини
81392 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Харчова залежність - це нездорова пристрасть до продуктів харчування. Їжа теж може викликати звикання, як алкоголь або наркотичні речовини. Давайте розберемося, від яких продуктів варто триматися подалі, щоб не «підсісти» на них.
     Отже, дослідники встановили список таких продуктів.

     Шоколад. У ньому міститься глюкоза, яка стимулює відділи головного мозку і відповідає за задоволення. Однак «солоденьке» може негативно позначитися на фігурі, тому не зловживайте шоколадом.
     Кава. Організм дуже швидко звикає до підбадьорливому кави. А все через кофеїну, який є стимулятором нервової системи. Люди, що п'ють більше трьох чашок кави в день, вже просто не в силах відмовитися від цього напою, оскільки без цього вони не можуть працювати і думати, а протягом усього дня відчувають себе млявими і дратівливими.
     Cир. Вчені вважають, що до сиру теж можна звикнути. У ньому міститься білок казеїну, який схожий на морфій. Однак казеїн - не наркотик, він володіє лише розслаблюючим властивістю.
     Копченості. У них міститься дуже багато добавок, спецій і консервантів. Ці речовини провокують набір зайвої ваги і викликають звикання. Крім того, можуть початися проблеми зі здоров'ям.
     Солодкі газовані напої. Вони негативно впливають на обмін речовин, до того ж викликають звикання. В результаті активного вживання таких напоїв розвивається цукровий діабет, ожиріння, проблеми із зором і оніміння кінцівок. Тому подумайте, чи варто пити газовану воду.
     Продукти, які містять глутамат натрію (Е621). Ця речовина додають в чіпси, фаст-фуд, приправи, напівфабрикати тощо. Дана речовина - дуже небезпечне, аж до того, що руйнує мозок і призводить до різних захворювань.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео