Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Примусове просинання шкодить психічному стану людини

Примусове просинання шкодить психічному стану людини
135564 ПЕРЕГЛЯДІВ

Медичні дослідники Університету американського штату Техас б'ють на сполох, оскільки експериментальним шляхом встановили невиправну шкоду від ранніх підйомів для людської психіки. Прийняли участь у масштабному дослідженні вчених декілька сотень добровольців.

 

З точки зору фахівців, примусове просинання, пов'язане з початком робочої або навчальної діяльності, робить людину дратівливою та втомленою протягом усього дня. До того ж, систематичні ранні підйоми не стимулюють звикання організму до цього малоприємного процесу, а навпаки руйнують біологічні ритми, окремі для кожної особи у світі, і вже насамкінець є надзвичайно шкідливими для людської психіки.

Метод попередження подібних розладів, обумовлених «жайворонковим» типом підйомів, приємний, простий і водночас дуже утопічний, оскільки медики радять роботодавцям більш уважно ставитися до своїх підлеглих та дозволяти їм, як мінімум, двогодинне запізнення на роботу для того, щоб люди мали можливість виспатися. Крім того, відчутні позитивні зміни у цьому контексті мають принести й розділення робочого графіку на зміни.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео