Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

З наступного року українська медицина стане більш самостійною

З наступного року українська медицина стане більш самостійною
27230 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже на початку січня 2017-го року медична галузь Української держави почне своє довгоочікуване реформування. І воно, спираючись на точку зору міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, отримає кардинально новий характер.

 

За словами Глави вищезазначеного відомства, підписання українськими лікарями робочих контрактів з власними пацієнтами нарешті стане реальністю. Поки що подібне нововведення стосується виключно педіатрів, сімейних лікарів та терапевтів і в найближчому майбутньому воно продемонструє повну залежність працівника медицини від власних професіоналізму та репутації, оскільки саме на ці параметри й спиратиметься пацієнт, обираючи лікаря для свого лікування.

Контракт підписуватиметься на один рік, а після завершення строку його дії пацієнт матиме право змінити або залишити лікаря у якості постійного медичного спеціаліста. Цікаво, що гроші за свою роботу лікар отримуватиме відповідно до кількості наданої ним професійної медичної допомоги і саме від цього фактору залежатиме майбутній дохід будь-якого українського лікаря.

Також на початку наступного року в Україні почнеться й відшкодування громадських витрат на закупівлю медичних препаратів – реімбурсація. Відбуватиметься цей процес для тих ліків, чия дія направлена на лікування бронхіальної астми, серцево-судинних захворювань та цукрового діабету.

Важливо додати, що з 2017-го медичні установи також зможуть самостійно обирати джерела власних доходів та визначати доцільність придбання того чи іншого медичного обладнання. Перехід на страхову медицину Мінохорони здоров'я так само анонсує на 2017-й.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео