Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Шоколад здатний погіршувати депресивний стан

Шоколад здатний погіршувати депресивний стан
244072 ПЕРЕГЛЯДІВ

Улюблений в усьому світі, шоколад більше не є дієвим інструментом у боротьбі зі стресами та депресіями. Такого невтішного для мільйонів людей висновку дійшли австралійські медики після проведення цікавого експерименту.

 

Учасників дослідження було розділено на дві групи: перша вживала шоколад виключно для власного задоволення, друга намагалася вилікувати солодощами пригнічений стан. Результати експерименту неймовірно вразили науковців, оскільки дофамін – гормон задоволення, котрий виділяється під час вживання шоколаду – впливаючи на ділянки людського мозку, лише тимчасово полегшував депресивний стан учасників другої експериментальної групи та, не виліковуючи психічний розлад, повертав до нього людину з подвійною силою.

Цікаво, що, за переконаннями австралійських дослідників, позитивний ефект від солодощів у вигляді лікування все тієї ж депресії все-таки існує. Але для цього необхідно з'їсти просто величезну кількість шоколаду, котра дорівнюватиме зайвим кілограмам. Які, у свою чергу, призведуть до чергової пригніченості.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео