Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Курячі яйця допомагають зберегти пам'ять

Курячі яйця допомагають зберегти пам'ять
81632 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Науковці встановили, що курячі яйця покращують стан здоров'я людського мозку. За результатами проведених досліджень, цей продукт зменшує ризик розвитку деменції та втрати пам'яті у зв'язку з віковими змінами.

     Вчені зі Сполучених Штатів провели дослідження, згідно з якими регулярне вживання курячих яєць у їжу стає найкращою профілактикою розвитку деменції, тобто порушення функцій головного мозку, та послаблення пам'яті.

     Як стверджують науковці, позитивний вплив на мозок здійснюють антиоксиданти лютеїн і зеаксатин, що входять до складу яєць. З метою підтвердження своїх гіпотез вчені провели ряд досліджень за участю добровольців. Половина людей, що брали участь в експерименті, протягом півроку щодня з'їдали по два яйця, представники іншої групи не вживали цей продукт взагалі, у загальних рисах харчуючись як завжди. Перед початком дослідження учасники пройшли тестування на рівень мислення та словниковий запас. Підбиваючи підсумки досліджень, науковці зробили висновок, що добровольці, які регулярно вживали яйця, згодом показали кращий результат мисленнєвої діяльності. Схожі висновки робили науковці і у попередніх дослідженнях, які були проведені раніше.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео