Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Який алкоголь небезпечний для здоров'я?

Який алкоголь небезпечний для здоров'я?
54478 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Медики розповіли, які види алкоголю є більш небезпечними для здоров'я людини та спричиняють сильніше похмілля. Так, з-поміж популярних спиртних напоїв сильніший вплив на організм людини мають продукти з вмістом цукру та інших домішок, а також газовані алкогольні напої.

     За дослідженнями, які провели науковці, стало відомо, які алкогольні напої більш небезпечні для здоров'я споживачів і які з них призводять до сильного похмілля. Так, на думку більшості дослідників, найлегше організмом людини переносяться чисті міцні напої, передовсім горілка, джин, текіла та інші.

     Пиво через бродіння, яке воно спричиняє в організмі, засвоюється значно гірше та може викликати похмільний синдром. Ще один фактор, що суттєво впливає на особливості сприйняття організмом спиртного — колір напоїв. Так, усі темні напої важче засвоюються організмом, з цієї причини краще обирати світле пиво та біле вино, не варто пити також віскі.

     Шампанське має газовану структуру, яка часто стає причиною більш швидкого сп'яніння та зневоднення організму. Саме ігристі вина найчастіше викликають сильне похмілля після свята.

     Саме з урахуванням цих особливостей експерти радять обирати алкогольні напої на свята, крім того, вказують на необхідність протягом святкувань вживати багато чистої води, а також нежирних і несолодких закусок.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео