Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Наступного року впадуть ціни на медикаменти

Наступного року впадуть ціни на медикаменти
108781 ПЕРЕГЛЯДІВ

     З початку 2017 року ціни в Україні стануть дешевшими близько 200 найменувань медикаментів, що пов'язано з дією постанови Кабінету Міністрів про регулювання цін на ліки. Разом з цим спеціалісти попереджають про можливі перебої в асортименті медикаментів, що буде викликано змінами цін.

     З 1 січня почне діяти постанова Кабміну щодо регулювання цін на ліки, що спричинить зниження цін на велику кількість медикаментів: близько 200 найменувань ліків, за попередніми прогнозами, стануть дешевшими з 2017 року.

     Такі зміни можливі завдяки обмеженню роздрібної націнки у розмірі 15 відсотків на низку аптечних найменувань. Ще одним фактором, який у перспективі може допомогти лікам стати дешевшими — зниження ставки ПДВ до 2,5 відсотків (зараз цей показник сягає 7%), яке зараз перебуває у процесі обговорення Кабміном.

     Разом з цим у перший місяць нового року українці можуть відчути дефіцит аптечних препаратів. Так вважає керівник Аптечної професійної асоціації Володимир Руденко. Він зазначив, що поки не всі представники ринку розуміють, як виконувати постанову уряду, тому аптеки можуть вчасно не сформувати ціни, що імовірно призведе до незначного дефіциту.

     До дефіциту, за словами спеціалістів, може привести і високий процент захворюваності, який спричиняє підвищення попиту на окремі групи медикаментів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео