Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні буде впроваджено Національний перелік лікарських засобів

В Україні буде впроваджено Національний перелік лікарських засобів
217456 ПЕРЕГЛЯДІВ

     До 2019 року у Міністерстві охорони здоров'я обіцяють створити Національний перелік лікарських засобів, що буде включати найбільш важливі препарати для лікування поширених та небезпечних захворювань. Процес обговорення відповідної постанови Кабінету Міністрів уже розпочався.

     У Міністерстві охорони здоров'я України повідомили про початок громадського обговорення процесу створення переліку лікарських засобів, що мають увійти до списку базових і необхідних препаратів. Ліки з цього переліку будуть у першу чергу закуповуватися за рахунок державних коштів як на державному, так і на місцевому рівнях, а також будуть підлягати відшкодуванню вартості при амбулаторному лікуванні пацієнтів. Саме із цього переліку громадяни зможуть безкоштовно отримувати необхідні їм ліки для лікування найбільш поширених захворювань, що створюють найбільшу небезпеку для здоров'я пацієнтів.

     Термін громадського обговорення складу Національного переліку складатиме 30 днів. Після цього етапу за отриманими результатами буде вирішено, протягом якого часу створять конкретний перелік з лікарських засобів.

     Спеціалісти пояснюють, що ця міра дозволить забезпечити необхідними лікарськими препаратами всіх громадян, а також дозволить уникнути ризику закупівлі профільними структурами менш ефективних препаратів.

     Аналізом існуючих лікарських засобів займатиметься спеціальний дорадчий орган, створений у Міністерстві охорони здоров'я. Остаточно цей перелік обіцяють створити та затвердити до 2019 року.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео