Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сильний мороз небезпечний для здоров’я

Сильний мороз небезпечний для здоров’я
108927 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Науковці дійшли висновків про те, що сильні морози становлять загрозу для здоров'я людини. Передусім надмірний холод небезпечний своєю здатністю спричиняти інфаркт у тих, хто має проблеми з серцем.

     Науковці провели дослідження стану здоров'я людей у різні пори року і повідомили про отримані результати: сильний холод може бути більш небезпечним, ніж літня спека через підвищений ризик інфаркту міокарда.

     Аналізуючи результати досліджень, отримані за допомогою обстеження групи добровольців та моніторингу лікарської практики, науковці повідомили, що сильні морози є більш небезпечними для організму, ніж спека. Це пов'язано з тим, що дуже низькі температури повітря спричиняють звуження коронарних судин, а це у свою чергу призводить до отримання міокардом значно меншої кількості кисню. Якщо людина страждає на проблеми з серцем, ризик інфаркту значно збільшується. У зв'язку з цим лікарі попереджають: якщо під час або після тривалого перебування на вулиці у морозні дні людині важко дихати, а також з'являється біль або важкість у грудях, обов'язково потрібно звернутися до лікаря.

     Загалом спеціалісти радять людям, які мають проблеми з серцево-судинною системою, якомога менше перебувати на вулиці у морозні дні.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео